Тук нашите майстори ключари ще Ви дават някои съвети, касаещи Вашата сигурност – надяваме се, че ще Ви бъдем полезни и Ви пожелаваме да не се сблъсквате с непрофесионално отношение и измамници.

Внимание! Ключари измамници!

Забързани в ежедневието си и преследвани от стотици задачи често не обръщаме внимание на някои детайли около нас, което впоследствие може да ни донесе много неприятности и главоболия. Това важи в още по-голяма степен когато изпаднете в аварийна ситуация – тогава единственото Ви желание е да разрешите проблема колкото се може по-бързо и съществува опасност да бъдете подведени.

Но така или иначе – не можете да мислите за всичко, нали така? Затова прочетете редовете по-долу, това са някои от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато имате нужда от професионална ключарска помощ.

Съвети от Ключар София ЕООД при ползването на ключарски услуги:

 • Не звънете на телефонни номера, които се намират на визитки (или особено лепенки по входовете), съдържащи само рекламни послания и текстове без наличието на имена, адреси, работно време и друга информация. Същото важи и ако срещнете такива телефони по видимо непрофесионално направени или набързо сглобени сайтове.
 • Интересувайте се за цената предварително и питайте за всеки детайл – колко струва услугата, колко самия продукт, ако ще се монтира такъв и т.н. Усетите ли миг колебание, некомпетентност или шикалкавене, просто затворете телефона. Имайте предвид, че е напълно в реда на нещата например авариен ключар да сметне и такса за своето пристигане и ако не Ви бъде поискана такава, си имайте едно наум.
 • Винаги изисквайте касов бон за услугата. Аварийният ключар може и да не е в състояние да Ви я предостави на момента, а по-късно например в офиса или донесе при следващото идване, ако има такова, но най-малкото по реакцията ще разберете дали изобщо има такова намерение.
 • В случаите когато правите копие на ключ помислете хубаво дали наистина да посетите най-близкия квартален майстор и доколко му имате доверие.
 • Бъдете наблюдателни. Дали ключарят носи брандирани дрехи, дали ще Ви остави визитка, дали кара служебен автомобил със знаците на фирмата. Искайте и удостоверение.
 • При аварийна ситуация, в която искате да влезете в дома си и не Ви бъде поискан документ за самоличност и такъв за собственост (или за временно местоживеене в жилището), пак имайте едно наум. Същата ситуация важи и при възникнал проблем с превозното Ви средство.

С една дума – бъдете по-бдителни и няма нищо нередно в това да съберете повече информация от човека, който ще получи достъп до Вашето жилище. Това е една от ситуациите, за които всички хора си казват: „О, това няма как да се случи на мен”, но по подобен начин мислят и тези, които стават жертва на телефонни и други измами.

Как да опазим жилището си?

Майсторите от Ключар София Ви съветват да помислите за сигурността на Вашия дом преди да е станало късно. Помнете, че инвестицията в заключващи механизми и средства за сигурност винаги ще Ви се изплати.

Следват някои съвети относно Вашата безопасност и сигурност, които обобщихме за Вас, благодарение на натрупания ни през годините опит.

 • Входната врата

Вратата на жилищния блок трябва да е масивна и по възможност да предоставя достъп единствено на живеещите там лица.

 • Вратата на Вашето жилище

Желателно е да е стабилна, здрава, дебела и метална (може да е с дървено покритие за красота и изолация). Помислете за стабилни патрон, брава и допълнителна брава и елементи – бронировка и шпионка.

 • Пощенската кутия

Това е важно, защото тя от една страна може да представи лесно лична информация за Вас, а от друга е индикатор кога отсъствате за по-дълго време. Съветваме Ви да я изпразвате редовно. Ако отсъствате, помолете някого да го направи поне един път.

 • Съседите

Запознайте се с тези, които живеят на Вашия етаж или отсреща, ако сте в къща. Може дори да им давате ключ, когато отсъствате.

 • Портиер

Ако кооперацията, в която живеете, може да си го позволи, би било чудесно. Той ще следи непрестанно влизащите лица и би предотвратил достъп или поне би сигнализирал за съмнителни лица.

 • Боклуците

Сещате се, че в екшъните (а те са създадени по реалния живот), боклукът е именно, което дава най-много информация за Вас. Така че внимавайте какво изхвърляте – сметки, гаранции за ново закупена техника и т.н.

 • Социалните мрежи

Не е задължително по качените Ви снимки всички да разбират, че сте на дълго пътешествие, нали така?

 • Решетките

Да, много е неприятно, но когато живеете на първия етаж трябва да монтирате такива. Важна подробност е, че същото важи и за последния – крадците могат да проникнат през покрива.

 • Външното осветление

Ако около Вашата кооперация цари мрак, това би се усладило на всеки криминален елемент. Затова при липсата наблизо на хубаво улично осветление, помислете за такова пред Вашия вход.

 • Вашето въображение

Използвайте го и се поставете на мястото на крадците – какво би ги разколебало, заблудило, притеснило или забавило? Дали шпионка, дали стикер на зло куче или охранителна фирма? Може да помолите във Ваше отсъствие, освен поливането на цветята, бабата да включва радиото от време навреме или да пуска осветлението. Още повече, че на пазара биха могли да се закупят предаватели, имитиращи включен радиоприемник.

 • Когато имате къща и двор

Тук трябва да помислите малко повече – например за стъпките в снега, които липсват когато сте на ски. Или пък за хубавия календар, който се вижда отдалече и който ни дава ясна представа, че Ви няма от дни. Тук в помощ отново може да Ви бъдат съседите и приятелите.

Сигурни сме, че ако се замислите, ще се сетите за още десетки подобни съвети и трикове. Важното е винаги да сте едни гърди пред евентуалните крадци и да се грижите за Вашата сигурност предварително.